• info@smartloq.fi
  • Toimitusaika 3-4 arkipv
  • Asennukset Pirkanmaan alueella
  • info@smartloq.fi
  • Toimitusaika 3-4 arkipv
  • Asennukset Pirkanmaan alueella

Lukitusratkaisut taloyhtiöille

Palvelumme taloyhtiöille ja isännöitsijöille

- iLOQ lukot ja avaimet

- Kameravalvontalaitteistot ja videovartiointi

- Face kääntöovikoneet ja oviautomatiikka, esteettömyysratkaisut

- SALTO kulunhallintaratkaisut

- Rollock Smarter Access tuotteet

- Vanderbilt kulunvalvonta

- Palovaroittimien vaihto- ja huoltopalvelut

- Abloy lukot ja avaimet sisaryrityksemme Nokian Lukkohuolto Oy:n kautta

Pyydä tarjousta tai ota yhteyttä täyttämällä alapuolelle yhteystietosi

Taloyhtiönne luottokumppani

Mikä ihmeen isännöitsijän lukkoliike? Se on SMARTLOQ Oy:n aputoiminimi ja domain osoite isannoitsijanlukkoliike.fi

Pystymme keskittymään laadukkaasti taloyhtiöiden turvallisuusasioihin ja toisaalta tiedämme hyvin tarkkaan isännöitsijöiden ja taloyhtiöiden tarpeet, sekä juuri niihin sopivat ratkaisut. Olemme siis isännöitsijän luottokumppani.

Taloyhtiöiden lukitusasiat ja turvallisuusratkaisut kuntoon. Lukkoliike Tampere

Palveluitamme taloyhtiöille ja isännöitsijöille

- iLOQ, Salto ja muiden valmistajien lukitusratkaisut kokonaispalveluna suunnittelusta toteutukseen

- iLOQ S5 ja S10 järjestelmät, kysy myös muiden valmistajien lukitusjärjestelmiä.

- Lisäavaimet ja olemassa olevien järjestelmien laajennukset

- Huoltopalvelut ja lukostojen hallinnointi

- Myös rahoitusratkaisut, jolloin taloyhtiön ei tarvitse järjestellä lainaa ja vakuudet vapautuvat muita remontteja varten.

Kameravalvonta kokonaispalveluna taloyhtiöille ja kiinteistöyhtiöille

- Toimitamme tallentavan IP kamerajärjestelmän kohteeseen ja asennamme sen käyttökuntoon

- Tallennin sijoitetaan lukittavaan kaappiin esimerkiksi taloyhtiön tekniseen tilaan

- Laadimme tietosuojaselosteen ja ylläpidämme sitä sopimuskauden ajan

- Asennamme tarvittavat kyltit, jotka kertovat kameravalvonnan olemassa olosta

- Suoritamme kameravalvonnan tallenteiden tarkistuksia isännöitsijän pyynnöstä tarpeen mukaan. Tallenteet luovutetaan tarvittaessa viranomaisille ja toimeksianto on vartioimisliikelain alaista videovartiointia.

- Palveluhinta alkaen vain 55,00 € / kk sis. alv 24%

Nykyisin monessa taloyhtiössä keskustellaan videovalvonnan tarpeesta lisääntyneen häiriökäyttäytymisen myötä. Videovalvonta tulee käydä selkeästi ilmi kylttien avulla ja tallenteet muodostavat henkilörekisterin, johon tulee laatia asianmukainen rekisteriseloste.

Kameravalvonta taloyhtiössä on helposti hieman monimutkaisempi prosessi. Asunto-osakeyhtiön yhtiökokous tekee päätöksen kameravalvonnan toteuttamisesta. Silloin kun kuvataan yleistä piha-aluetta, niin päätökseen riittää enemmistöpäätös, eli suurin osa kokouksessa edustetuista osakkeista kannattaa päätöstä. Mikäli kuvataan kotirauhan piiriin kuuluvia alueita, esimerkiksi porraskäytävää tai huoneistojen ulko-ovia, niin jokaiselta osakkaalta ja asukkaalta pyydetään suostumus.

Videovalvonnasta tulee ilmoittaa selkeästi kyltein ja tallennus muodostaa myös henkilörekisterin, johon tulee laatia asianmukainen rekisteriseloste. Tallenteiden katsominen tulkitaan yleisesti rikoksenpaljastamistehtäväksi ja on siten vartioimisliiketoimintaa, mikäli tehdään ansaintatarkoituksessa. Monet lukkoliikkeet Tampereella tarjoavat kameravalvontalaitteita, mutta vartiointiliikkeille taloyhtiöt saattavat olla liian pieniä asiakkaita. Kameravalvonta on kuitenkin kätevin toteuttaa palveluna, jolloin kuukausihinta sisältää laitteet ja kokonaispalvelun. Meiltä saat tämän kokonaispalveluna, eli laitteet ja vartiointipalvelun kuukausimaksulla

Lukitusopas isännöitsijälle

Moni taloyhtiö venyttää lukitusremonttia tarpeettomasti turvallisuuden kustannuksella. Ennen vuotta 2002 asennetut ja sitä vanhemmat avaimet ja lukot alkavat olla ongelma taloyhtiöissä. Lukostojen suojaus on päättynyt ja uusia avaimia tai lukoston uudelleensarjoituksia on vähintäänkin hankala tai osittain mahdoton tehdä. Jos haluat vaihtaa uuden avainpesän, on sinun vaihdettava koko lukko toiseen sarjaan ja toimimaan toisella avaimella kuin alkuperäinen yleisavain. Näin olette hetken päästä ns. "villissä sarjassa" eli taloyhtiössä on iso nippu avaimia ja lukkojen sekä avainten hallinnointi on erittäin vaikeaa. Asuntojen ja taloyhtiöiden yhteisten tilojen avaimia on todennäköisesti myös väärissä taskuissa ja kuka tahansa on voinut kopioida vanhan avaimen pikasuutarilla.

Milloin isännöitsijän ja taloyhtiön tulisi viimeistään suunnitella lukkojen vaihtoa?

1. Lukot ovat yli 20 -vuotta vanhoja

2. Asukkaat tarvitsevat useita eri avaimia kulkeakseen asuntoonsa ja taloyhtiön yleisissä tiloissa

3. Taloyhtiössä on ongelmia kuluneiden lukkojen ja avainten kanssa

4. Taloyhtiön yleisissä tiloissa liikkuu asiattomia henkilöitä tai siellä on tehty murtoja

5. Ulko-ovet ollaan vaihtamassa uusiin, tällöin ehdottomasti myös uudet lukot, eikä vanhoja enää takaisin.

Jos vastasitte yhteenkin kysymykseen kyllä, teidän taloyhtiössänne on oikea aika suunnitella lukkojen vaihtoa. Kutsu meiltä turvallisuusasiantuntija käymään ja saatte veloituksettoman turvallisuuskartoituksen nykytilanteesta. Tämän jälkeen asia jää hallituksen päätettäväksi onko lukituksen uusinnalle tarvetta.

Kannattaako vaihdattaa lukkoja yksi kerrallaan?

Sehän tulee varmaan edullisemmaksi yksi kerrallaan - väärin. Yksittäisen lukon vaihtaminen kuulostaa toki nopeasti katsottuna edullisemmalta, mutta todellisuudessa kokonaisuutena edullisin, nopein, ja turvallisin vaihtoehto on uusia koko talon kaikki lukot kerralla yhteishankintana. Kysy meiltä myös palveluratkaisustamme, jolloin toimitamme lukot kokonaispalveluna kuukausimaksulla. Lopullisen hankintapäätöksen lukkojen vaihtamisesta tekee taloyhtiön yhtiökokous hallituksen esityksestä. Asukkaiden ei kannata vaihtaa lukkoja yksi kerrallaan. Se tulee selvästi kalliimmaksi, koska lukkoseppä ajaa kohteeseen ja aloittaa ohjelmointi- tai sarjoitustyön aina uudelleen ja uudelleen. Yksittäisten lukkojen takuu raukeaa eri tahtiin. Taloyhtiö ei saa myöskään ratkaistua yhteisten tilojensa lukkojen ongelmia, mikäli kaikkia lukkoja ei uusita kerralla. Asiantuntematon lukkoseppä saattaa sarjoittaa yksittäisen lukon väärin niin, että sama avain sopii muidenkin asuntojen lukkoihin

Mikä on lukitussuunnitelma ja mihin sitä tarvitaan?

Lukitussuunnitelma on suunnitelma lukituksestanne ja se kertoo, millaiset lukot mihinkin oveen kannattaa laittaa. Lukitussuunnitelma listaa yksityiskohtaisesti lukkomalleja myöden lukkojen kappalemäärät ja avainten tasot, sekä kulkuoikeudet. Aiemmin 80-luvulla lukitussuunnitelma tehtiin perinteisesti paperille "rasti-ruutuun" -tyyppisesti. Nykyisin suunnitelman tärkeä osa on monesti havainnollistava pohjakuva.

Miten tilaan lisäavaimia?

Taloyhtiöissä isännöitsijä tai lukkoliike hallinnoivat lisäavainten tilauksia. Mekaanisissa lukoissa tarvitaan yleensä lukoston numero, avainkortin numero, sekä tunnusluku joiden avulla lisätilaukset onnistuvat lukkoliikkeiden kautta. iLOQ järjestelmien osalta tarvitaan ohjelmointiavain (fobi) lukoston tunnukset; käyttäjätunnus sekä salasana.