• info@smartloq.fi
 • Toimitusaika 3-4 arkipv
 • Asennukset Pirkanmaan alueella
 • info@smartloq.fi
 • Toimitusaika 3-4 arkipv
 • Asennukset Pirkanmaan alueella
Palovaroittimien vaihto taloyhtiöön

Taloyhtiön palovaroittimien vaihto

Tarjoamme Pirkanmaalla sijaitseville taloyhtiöille palovaroittimien vaihtopalvelua, sekä huolto- ja tarkastuspalveluja. Turvajärjestelmäasentajamme asentavat taloyhtiön toivoman tasoiset palovaroittimet taloyhtiöön kätevästi ja nopeasti.

Tarjoamme taloyhtiöille periaatteellisesti kolmen tasoisia järjestelmiä.

1. Perinteinen palovaroitin 10 vuoden litiumparistolla.

Edullisin hankkia, hankalin ylläpitää ja huoltaa.

2. Keskitetty palovaroitinjärjestelmä, etävalvottavat palovaroittimet

Yksittäinen palovaroitin on lähellä perinteistä palovaroitinta, mutta tuote on aivan eri; Etähallittava, älykäs järjestelmä, jonka toimintaa voidaan valvoa etänä, sekä tarkkailla paristojen vaihtotarvetta.

3. EN54 tasoinen vapaaehtoinen palovaroitinjärjestelmä

Vastaava kuin virallinen paloilmoitin, mutta asennetaan vapaaehtoisesti. Arvokkain hankintahinta, pisin elinkaari (25-30 vuotta). Järjestelmä testaa itse itsensä.

Tässä muutamia esimerkkejä tuotteistamme. Esimerkkihinnat sisältävät palovaroittimen asennettuna Tampereen alueella. Pyydä myös tarkempi tarjous!

Pelastuslaki muuttui vuoden 2024 alusta

Pelastuslaki muuttui vuoden 2024 alussa ja siirtymäaika on vuoden 2025 loppuun saakka. Taloyhtiöt vastaavat lakimuutoksen ja siirtymäajan jälkeen siitä, että jokaisessa asuinhuoneistossa on toimiva palovaroitin, eli taloyhtiö vastaa myös palovaroittimien kunnossapidosta. Palohälytin on tärkeä osa turvallisuutta ja niiden on syytä olla toimintakunnossa. Aikaisemmin asukkaat ovat vastanneet paristokäyttöisistä palovaroittimista ja taloyhtiö on vastannut vain verkkovirtaan kytketyistä palovaroittimista. Jatkossa taloyhtiö vastaa siis siitä, että kaikki kiinteistön palovaroittimet ovat toimintakuntoisia ja paristot vaihdetaan ajallaan. Nykyisten palovaroittimien ikää ja toimintakuntoa ei useimmiten tiedetä ja taloyhtiön vastuun kannalta on selkein uusia kaikki palovaroittimet kerralla. Lakimuutoksella on tarkoitus parantaa rivitalojen ja kerrostalojen asukkaiden turvallisuutta.

Taloyhtiö vastaa siitä, että palovaroittimet toimivat ja samoin paristojenvaihdot ja kunnossapitohuolto on taloyhtiön vastuulla jatkossa.

 • Palovaroittimia pitää olla vähintään yksi jokaista 60 neliömetriä kohti. Joka kerroksessa pitää olla oma palovaroitin. Pelastustoimi suosittelee lisäksi, että palovaroitin on syytä olla joka huoneessa, jossa nukutaan ja poistumisreiteillä kuten esimerkiksi eteiskäytävällä. Eli esimerkiksi 87,5 neliön kokoisessa kaksikerroksisessa rivitalokolmiossa pitää olla vähintään kaksi palovaroitinta. Suositus asunnon pohjaratkaisusta riippuen 2-4 palovaroitinta.
 • Palovaroittimien toiminta pitää testata säännöllisesti ja paristojen vaihtamisesta tulee huolehtia. Toimimaton varoitin ei pelasta ketään! Palovaroitin pitää vaihtaa kokonaan uuteen 10 vuoden välein, koska sensori ja elektroniikka kuluu ja ne eivät toimi enää luotettavasti.
 • Taloyhtiön kannattaa koordinoida kokonaisuus järkevästi ja kustannustehokkaasti. Muutoksen myötä vanhojen palovaroittimien toimintakunnosta ei ole välttämättä tarkkaa tietoa.
 • Asukkaiden tekemänä testaus ja paristojen vaihto saattaa helposti unohtua ja sitä on hankala hallinnoida. Muisteleppa, koska sinä itse olet viimeksi testannut oman palovaroittimesi? Onko testaus ollut säännöllistä?

Pyydä tarjous palovaroittimien vaihtamisesta tai kutsu meidät veloituksettomalle kartoituskäynnille

Suosituin ratkaisumme taloyhtiöille: keskitetty palovaroitinjärjestelmä

 • SmartLOQ Oy asentaa taloyhtiöön keskitetyn palovaroitinjärjestelmän, jossa jokainen ilmaisin on pistetarkasti valvottu.
 • Valvonta voidaan toteuttaa pilvipalvelun kautta ja nähdään reaaliajassa jokaisen ilmaisimen toimintatila ja pariston tai varakäyntiakun jännitetaso. Järjestelmä ilmoittaa vioista ja jännitteen alenemisesta.
  Järjestelmän edut
  + Elinkaarikustannukset pienenevät, ei turhia paristonvaihtoja tai huoltokäyntejä
  + Palovaroittimien ja kokonaisuuden hallinnointi helpottuu huomattavasti
  + Integroitavissa muihin järjestelmiin; kiinteistöautomaatio, savunpoisto, vuotoilmaismet jne.
  + Kokonaisturvallisuustaso paranee huomattavasti

Toimiva palovaroitin pelastaa ihmishenkiä. Toimimaton palovaroitin ei pelasta ketään!!

Meillä on nyt jo verkkovirtaan kytketyt palovaroittimet, mikä muuttuu?

Periaatteessa ei mikään, taloyhtiö on jo aiemmin vastannut verkkovirtaan kytketyistä palovaroittimista. Jatkossa vastuu on selkeämmin taloyhtiöllä ja palovaroittimien varmuusparistojen tai akkujen vaihto ja itse palovaroittimien vaihto 10 vuoden välein kuuluu taloyhtiön vastuulle.

Meillä on 42 huoneistoa ja taloyhtiö on valmistunut vuonna 1985 miten muutos vaikuttaa meidän taloyhtiön kohdalla

Jokaisessa huoneistossa ja yleisissä tiloissa on (tai pitäisi olla) vähintään paristokäyttöinen palovaroitin. A2:n Marja-Liisa on ostanut oman palovaroittimensa Prismasta vuonna 2010 ja Pertti on ostanut oman palovaroittimensa K-raudasta 2019. Paristoja on vaihdettu satunnaisesti. Jatkossa vuodesta 2024 alkaen nämä ja kaikki muut palovaroittimet ovat taloyhtiön vastuulla. Eli taloyhtiö vastaa että jokaisessa tilassa on toimiva palohälytin.

Miksi emme tilaisi huoltomieheltä palovaroittimien vaihtoa

Tämä on mahdollista ja erittäin toimiva ratkaisu siihen verrattuna, että asukkaat itse vaihtaisivat varoittimia. Entä miten testaus ja paristojen vaihto? Tekeekö huoltomies vuosittain kierroksen, jossa testataan varoittimet ja vaihdetaan paristot? Huoltomiehen kierroksen hinta on eräässä taloyhtiössä 2700 euroa. Pienellä panostuksella on mahdollista tilata meiltä etähallittava keskitetty palovaroitinjärjestelmä, joka vähentää merkittävästi testauksen ja paristojenvaihdon tarvetta.