Esimerkki keskitetyn palovaroitinjärjestelmän toteutustavasta pienehköön taloyhtiöön:
1. Asennetaan yksi keskuslaite taloyhtiön yleisiin tiloihin esim. sähköpääkeskukseen tai porrashuoneeseen jne. Keskuslaite tarvitsee virtaa pistorasiasta ja nettiyhteyden joka voidaan tehdä omalla sim-kortilla (laitenetti riittää) tai ethernet kaapelilla
2. Palovaroittimia asennetaan tarpeellinen määrä huoneistoihin ja yleisiin tiloihin. Tässä tapauksessa 20 kpl. Palovaroittimet yhdistetään keskuslaitteeseen oman sisäisen langattoman yhteyden kautta
3. Tarvittaessa asennetaan välivahvistimia, mikäli keskuslaitteen ja palovaroittimien kantama loppuu pitkästä matkasta tai rakenteellisista esteistä johtuen. Tässä esimerkkitapauksessa asennettiin 1 kpl välivahvistin.
4. Järjestelmää ja palovaroittimia voidaan valvoa ja koeistaa etänä. Myös hälytykset tulevat etähallintaan. Etähallinta voi olla esim. taloyhtiön hallituksella (kännykkäsovelluksessa) tai ulkoistettuna palveluna meillä SmartLOQ:lla.
etähallinnan kautta nähdään reaaliajassa mm.
- palovaroittimen pariston / akun jännite ja voidaan ennakoida paristojen vaihto hallitusti
- ilmaisimen tila OK tai epäkunnossa. Voidaan reagoida heti, mikäli varoitin menisi epäkuntoon.
Varoittimen toiminta voidaan testata etänä painamalla nappia etäsovelluksesta. Palovaroitin testaa ilmaisimen savutunnistimen kammion, antaa hälytysäänen ja lähettää ilmoituksen testituloksesta etähallintaan. Testaus voidaan suorittaa esim. hallituksen tai huoltomiehen toimesta tai SmartLOQ Oy:n palveluna.
Järjestelmän hinta asennettuna yhdellä käynnillä Tampereella oli tässä esimerkkitapauksessa 3990 euroa sisältäen arvonlisäveron ja matkakulut. Mikäli palovaroittimia olisi enemmän, laskee yhden palovaroittimen suhteellinen kustannus.
Toimiva palovaroitin pelastaa ihmishenkiä. Toimimaton palovaroitin ei pelasta ketään!!