• info@smartloq.fi
  • Toimitusaika 3-4 arkipv
  • Asennukset Pirkanmaan alueella
  • info@smartloq.fi
  • Toimitusaika 3-4 arkipv
  • Asennukset Pirkanmaan alueella

iLOQ on suomalainen digitaalinen lukitusjärjestelmä

iLOQ lukkopesä ja avaimet toimivat elektronisesti sähköllä. Lukosto "sarjoitetaan", tai pikemminkin ohjelmoidaan tietokoneen avulla. Järjestelmän osat eivät käytä lainkaan paristoja ja harvemmin myös mitään muuta ulkoista virtalähdettä. Virta tehdään työntämällä avain lukkopesään. Lukkopesä toimii ikäänkuin polkupyörän dynamon tavoin ja tuottaa lukon tarvitseman energian avaimen työntöliikkeestä. Myöskään kaapelointeja ei tarvita, ellei sitten ole kyseessä ole jatkuvasti netissä oleva Online -lukija. iLOQ korvaa hankalasti hallinnoitavat perinteiset mekaaniset sarjalukostot ja samoin paristoista riippuvaiset elektromekaaniset lukot.

Sähköisen iloq lukitusjärjestelmän kiistaton etu on, että hukattu avain voidaan poistaa välittömästi käytöstä, eli deaktivoida tietokoneella. Samoin lukkojen ja avaimien uudelleensarjoitus voidaan tehdä tietokoneella nopeasti.

Hukkasin iloq avaimen, miten avaimen poistaminen tapahtuu käytännössä?

1. Ota yhteyttä iLOQ valtuutettuun lukkoliikkeeseen tai taloyhtiön isännöitsijään

2. Kadonneen avaimen yksilöimistä helpottaa mikäli sinulla on tiedossa kadonnen avaimen yksilöintikoodi, joka löytyy avaimen kiinnityslenksun perästä. Mikäli kadonneen avaimen tietoa ei ole saatavilla, voit tarkistaa sinulla jäljellä olevien avainten koodit.

3. Lukkoliike tai lukoston ylläpitäjä asettaa kadonneen avaimen estolistalle (ja päivittää tarvittaessa tiedon lukoston lukoille). Tämän jälkeen avain ei enää toimi.

Avainten kulkuoikeuksia voidaan muokata turvallisesti etäyhteydellä pilvipohjaisen hallintajärjestelmän kautta. Ylläpito ja pidemmän aikavälin käyttökustannukset ovat edullisempia kuin perinteisessä mekaanisessa lukitusjärjestelmässä. Sähköinen lukitus vähentää merkittävästi mekaaniseen järjestelmään liittyvää ylläpitotyötä, jossa kaikki muutokset tehdään mekaanisesti sarjoittamalla manuaalisena työnä. iLOQ S5 -järjestelmässä tietoa jaetaan laitteiden välillä molempiin suuntiin lukkojen, avainten ja lukijoiden välillä.

Nykyaikaista etäpääsynhallintaa - Lukkoliike Tampere

iLOQ S5 järjestelmä on nykyaikainen kokonaisvaltainen kulunhallintajärjestelmä ja sitä voidaan laajentaa iLOQ Onlinen avulla niin, että järjestelmä on jatkuvasti yhteydessä Internetiin. Perusversiossa vain ohjelmointi ja muutokset tehdään Internet pohjaisessa hallintaohjelmistossa. iLOQ Online tarkoittaa nettiin kytkettyä ovimoduulia, joka voidaan toteuttaa vaikkapa yksittäiseen taloyhtiön alaoveen. Jatkuvasti nettiin yhteydessä olevaan oveen on on mahdollista liittää esimerkiksi etähallittavia lukkosylintereitä, lukijoita tai aikaohjattuja sähköistettyjä ovia.

iLOQ S5 voidaan yhdistellä eri järjestelmien kanssa

iLOQ S5:ssä on avoin ohjelmointirajapinta, joka mahdollistaa tarvittaessa integraation eri valmistajien tiedonjako- ja varausjärjestelmien kanssa. Tällä on monia hyödyllisiä käyttökohteita. Yhteistilojen varaus voidaan esimerkiksi päivittää tiloissa olevien kosketusnäyttöjen avulla tai mobiilisovelluksilla ja jakaa iLOQ S5 -avaimelle.

iLOQ HOME ja 5-Series mobiiliratkaisut

Digitaalista iLOQ S5 tuoteperhettä voidaan yhdistellä myös mobiiliratkaisuihin. Uusin innovaatio iLOQ HOME on älypuhelimeen ladattava aplikaatio, jonka avulla käyttöioikeudet ovaava käyttäjä voi hallinnoida tai tehdä itse muutoksia lukostoonsa omalla matkapuhelimellaan. iLOQ -järjestelmässä voidaan käyttää elektronisten avaimien lisäksi monia eri tunnisteita, kuten esimerkiksi avain fobeja, RFID-tunnisteita, älypuhelinta tai PIN-koodeja. iLOQ 5 -Series toimii yksittäisessä rakennuksessa ja samoin myös monista kiinteistöistä koostuvissa kiinteistökokonaisuuksissa, joissa on tuhansia lukkoja. Mikä on iLOQ HOME? Katso esittelyvideomme alapuolelta

iLOQ avain on elektroninen

iLOQ avaimet ovat kaikki päällepäin saman näköisiä. iLOQ S10 ja S5 avaimien ydin on niiden sisään piilotettu siru, joka ohjelmoidaan tietokoneella. S10 avainten siru on suojattu SHA-1 tekniikalla ja S5 avainten siruissa käytetään edistyneempää AES-256 suojausta. Avaimia ei voi kopioida ilman lukoston tunnuksia. Avainten pääsyoikeuksia voidaan luoda, muokata ja poistaa kätevästi pilvipohjaisen iLOQ Manager -ohjelmiston avulla tai iLOQ HOME mobiiliaplikaatiolla. Lukitusjärjestelmän osat jakavat tietoa avainten pääsyoikeuksista ennen kuin ovi avataan.

iLOQ lukko hinta?

Paljonko nykyaikainen lukitusjärjestelmä sitten maksaa? iLOQ S5 lukon hinta koostuu monesta eri tekijästä kuten esimerkiksi lukkosylintereiden ja avaimien lukumäärästä ja asennus- sekä ohjelmointityön määrästä. Hankintahinnaltaan elektroninen lukitusjärjestelmä on yleensä hivenen arvokkaampi kuin perinteinen mekaaninen lukitusjärjestelmä, mutta se "maksaa itsensä takaisin" muutaman vuoden käyttö- ja hallintakustannuksilla. Esimerkiksi jos pienehkön kerrostaloyhtiön lukitusjärjestelmän uusinta avaimineen maksaisi täysin mekaanisella järjestelmällä vaikkapa 20 000 euroa, niin elektronisen iLOQ järjestelmän hinta voisi olla nopeasti arvioituna 25 000 euroa.

iLOQ kokemuksia

iLOQ lukoista on paljon positiivisia käyttökokemuksia jo vuodesta 2007 alkaen, jolloin ensimmäinen iLOQ S10 järjestelmä tuotiin markkinoille. Suurin ongelma mekaanisissa lukoissa on avaimen katoaminen ja tähän ongelmaan iLOQ:n perustaja Mika Pukari kehitti ratkaisuna elektronisen iLOQ järjestelmän. iLOQ:n toimintaperiaate on avaimen työntöliikkeen tuottama sähköenergia, josta elektroninen lukkosylinteri saa virtansa. Elektronisen lukituksen hyödyt ovat:

  • Kadonneen avaimen voi poistaa tietokoneella. Tämä korostuu erityisesti silloin, mikäli mekaanisen lukitusjärjestelmän yleisavain hukkuu. Tällöin kaikki lukot tulee vaihtaa manuaalisesti.
  • Turvallisuustaso paranee huomattavasti. Vahvasti salattuja elektronisia avaimia ei voi kopioida ilman asianmukaisia lukoston tunnuksia. iloq avaimen voi teettää kätevästi lukkoliikeessä ja yleensä avaimen saat odotellessasi, koska avaimen ohjelmointi on nopeaa.
  • Oven avauksista kertyy lokitiedosto, jolloin mahdollisissa rikostapauksissa voidaan selvittää kuka on kulkenut mistäkin ovesta milloin. Lokitiedoston tarkastelu on vartioimisliiketoimintaa, johon tarvitaan turvallisuusalan elinkeinolupa.
  • Lukituksen ylläpito on helppoa ja nopeaa. Lukkoliikkeen edustaja voi helposti muuttaa kulkuoikeuksien tasoja tai esimerkiksi saunavuorojen perusteella tapahtuvia ovien aikamääreitä. Eli vain oikeat henkilöt pääsevät oikeaan paikkaan oikeana kellonaikana!
  • Lukitusjärjestelmään voidaan yhdistää nykyaikaisia mobiiliratkaisuja. Tällöin pystyt esimerkiksi avaamaan oven puhelimesi avulla etänä vieraillesi tai tavaralähetille.

iLOQ Oy

iLOQ on nopeasti kasvanut ja edelleen kasvava suomalaisyritys Oulusta. iLOQ on lukitusalan teknologisen vallankumouksen johtaja ja iLOQ:n kehittyneet ratkaisut ovat alan huippua maailmalla. Yrityksen tuotteet tuovat digitaalisen pääsynhallinnan perinteisen mekaanisen lukituksen tilalle. iLOQ- lukot perustuvat yrityksen itse kehittämään, patentoituun teknologiaan. Lukot ja avaimet toimivat ilman paristoja tai kaapeleita. iLOQ lukitusjärjestelmät ratkaisevat kadonneista tai kopioiduista avaimista, lukon ylläpidosta ja elinkaarikustannuksista aiheutuvat ongelmat ympäristöystävällisillä, sekä omavoimaisilla tavoilla. Lue lisää alapuolella olevan linkin kautta.

iLOQ avaimet

Omavoimainen iLOQ S5 avain on vahvasti salattu ja turvallinen avain, joka kätkee sisälleen huippuelektroniikkaa. Avaimet toimivat osana iLOQ D2D-verkkoa ja eri verkon osa-alueet, eli lukkopesät ja avaimet kommunikoivat keskenään. Lokitapahtumien seuraaminen lukoilta on helppoa ja nopeaa.

iLOQ S5 avainten ominaisuuksien yhteenveto:

• Paristoton, ohjelmoitava digitaalinen avain iLOQ S5 -lukitusjärjestelmään

• Avain ei tarvitse paristoja eikä kaapelointeja

• Runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja pidikeosa lasikuituvahvistetusta polyamidimuovista

• Kestää hyvin kulutusta, pakkasta ja kosteutta

• Tehokas ja turvallinen AES256-salaus avaimen ja lukon kulkuoikeuksien todentamista varten

• Toimii osana iLOQ D2D- laitteiden välistä verkkoa tiedon vastaanottajana ja tiedonjakajana

• Kadonneiden avainten estolista luodaan hukkuneista avaimista

• Kulkuoikeuksien muutokset kätevästi tietokoneella

• Aikaprofiilien muutokset manager ohjelmassa

• Lokitapahtumat, sekä avaimen lokitapahtumat, että lukon lokin tapahtumat saadaan tarvittaessa

• Ensiohjelmointi tietokoneella iLOQ P55S.1 -ohjelmointiavaimella

• Avaimelle asetetaan kulkualueet sallituille lukkoryhmille tai yksittäisille lukoille

• Avaimelle voidaan asettaa alkamis- ja päättymispäivä

• Avaimelle voidaan asettaa aikaprofiileja, enintään 10 erilaista

• Jokaisella avaimella on yksilöllinen leimaustieto

• Avain on varustettu NFC-sirulla, joka tukee RFID- ja NFC-toimintoja

• Päivitettävä laiteohjelmisto

iLOQ K5S.1 avain on avaimista vanhempi versio. Uusi K5S.4 versio korvaa vanhemman K5S.1 version vuoden 2022 aikana. Uudessa K5S.4 versiossa on parempi NFC antenni ja se on iLOQ HOME -järjestelmän kanssa yhteensopiva.

Avaimen muistin ominaisuudet

Kulkuoikeuksien lukumäärä 30

Estolistattujen avainten lukumäärä 50

Aikavälien lukumäärä 10

Avaimen kulkulokin koko 100

iLOQ K5S avaimen tekniset tiedot

Vaihdettava värimerkki Kyllä

Oletusvärimerkki Sininen

IP-luokitus IP68

RFID Kyllä

Maksimilämpötila 80°C

Minimilämpötila -40°

https://www.iloq.com/wp-content/uploads/2019/09/iloq-avain-k5s-1-datalehti-fi.pdf

Mekaanisen lukon toimintaperiaate

iLOQ lukon toimintaperiaate