• info@smartloq.fi
  • Toimitusaika 3-4 arkipv
  • Asennukset Pirkanmaan alueella
  • info@smartloq.fi
  • Toimitusaika 3-4 arkipv
  • Asennukset Pirkanmaan alueella
Abloy lukot

Abloy lukot

yli 100 vuotta mekaanisia lukkoja

Abloy Pulse tuo mekaaniset Abloy lukot elektroniselle tasolle

Abloyn perinteisen mekaanisen kiekkohaittasylinterisen (levyhaittasylinterisen) lukkopesän kehitti Emil Henriksson vuonna 1907. Kiekkohaittalukkosylinterin etuna on, että se on vaikea tiirikoida ja se on varmatoiminen.

Perinteisen Abloy lukon toimintaperiaate on seuraava: kun avainta käännetään 90 astetta myötäpäivään, avaimessa olevat urat tai kolot kääntävät lukossa olevat kiekot sellaiseen asentoon, että niiden reunoissa olevat lovet muodostavat yhtenäisen uran. Kiekot ovat sisemmän sylinterin sisällä jota ympäröi vielä ulompi sylinteri. Poikittain oleva tappi lukitsee sisemmän sylinterin haluttuun asentoon. Silloin kun lovet muodostavat yhtenäisen uran, tappi painuu uraan sisään ja sylinteri on vapaa kääntymään. Näitä perinteisiä lukkoja Abloy on valmistanut jo yli sata vuotta ja edelleen hyödynnetään samaa hyväksi havaittua teknologiaa mekaanisen Abloy Easy lukoston pohjana. Perinteinen ja tunnetuin lukko on Abloy Classic lukko. Abloy Easy lukot ovat uusin tuoteperhe, joilla on voimassaoleva patentti vuoteen 2040 saakka. Patentti tarkoittaa sitä, että "suutarit" eivät voi tehdä lisäavaimia vaan avainten ja lukostojen hallinta on suojattu ja rajoitetusti vain Abloy:n ja Abloy -valtuutettujen lukkoliikkeiden takana.

Abloy avainmallit ja patentit - lukkoliike Tampere

Abloy Classic

Se perinteinen

Abloy Classic on se perinteinen vuodesta 1919 käytössä ollut avain, jonka kopiointia ei ole rajoitettu.

Abloy Profile

ura-avain

Abloy Profile oli seuraava kehitysaskel, eli mallisuojattu ura-avain. Kopiosuojaus on päättynyt vuonna 1996.

Abloy Exec avain

Abloy Exec

Onko sinunkin kotiovessa?

Abloy Exec on käytössä vielä monessa taloyhtiössä ja sen kopiointisuojaus on päättynyt vuonna 2013.

Abloy Sento

Abloy Sento

uudempi exsekki:)

Abloy Sento on melko lähellä Exec avainta, mutta sen tunnistaa ovaalinmuotoisesta värimerkistä. Patentti on voimassa 2026 saakka.

Abloy Easy

Abloy Easy

Uusin mekaaninen

Abloy Easy on uusin mekaaninen lukitusjärjestelmä. Abloy Easy avain on julkaistu 2021 ja patentti on voimassa vuoteen 2040 saakka.

Abloy Pulse

Abloy Pulse

Digitaalinen

Abloy Pulse on digitaalinen lukitusjärjestelmä, joka "sarjoitetaan" tietokoneella ja tällöin avaimen mekaaniselle suojaukselle ei tarvita patenttia tai kopiointisuojausta.

Abloy Pulse digitaalinen lukitusjärjestelmä

ABLOY PULSE -lukitusjärjestelmä tarjoaa salatun, elektronisen kulunvalvonnan omavoimaisilla sylintereillä ja elektronisilla avaimilla. Laitteisto ei tarvitse paristoja tai ulkoista virtalähdettä, vaan energia harvesteroidaan avaimen työntöliikkeestä. Pulse avain tuottaa siis tarvittavan energian.

Pulse lukitus on yksinkertainen käyttää. Työnnä Abloy Pulse avaimesi avainpesään ja työntämisen, sekä kääntämisen tuottama energia käyttää lukon salattuja elektronisia kulunvalvontatoimintoja. Lukko avautuu sellaisella avaimella, jolle on ohjelmoitu kulkuoikeus tietokoneella. Pilvipohjainen kulunvalvontaohjelmisto mahdollistaa järjestelmänvalvojien ohjelmoinnit juuri oikeilla käyttöoikeuksilla. Pulse -avaimet toimivat juuri haluttuihin oviin käyttäjäkohtaisesti.

Pulse on helppo asentaa ja sen lukot eivät vaadi suuria muutoksia oviin. Asentaja vaihtaa useimmiten vain olemassa olevan lukkosylinterin PULSE-sylinteriksi.

Abloy Pulse sopii mihin tahansa taloyhtiöön tai kiinteistöön. Abloy Pulse järjestelmää voidaan laajentaa langallisella lukijalla, joka asennetaan yhteiseen pääoveen. Avaimella toimivat lukot asennetaan asuntojen oviin ja riippulukot tarvittaessa varastotiloihin. Asukkailla on yksi ohjelmoitava avain jokaisen tarvitsemansa lukon avaamiseen.