• info@smartloq.fi
  • Toimitusaika 3-4 arkipv
  • Asennukset Pirkanmaan alueella
  • info@smartloq.fi
  • Toimitusaika 3-4 arkipv
  • Asennukset Pirkanmaan alueella

Lukot, älylukot ja avaimet kotiin

Avaimet ja lukot taloyhtiöön

Mikäli etsit sopivaa lukitusratkaisua rivitaloon, kerrostaloon tai muuhun kiinteistöyhtiöön saatat olla kiinnostunut

taloyhtiöille suunnatusta sivustamme

iLOQ lukot ja avaimet kätevästi

iLOQ Privus lukko on markkinoiden ensimmäinen elektroninen lukitusjärjestelmä, joka soveltuu omakotitaloihin ja pientaloihin. iLOQ lukon hinta ei ole siten esteenä enää omakotitaloasukkaalle. Privuksen toimintaperiaate, kuten muidenkin iLOQ -lukkojen periaate, perustuu omavoimaisuuteen. Paristoja tai virtalähdettä ei siis tarvita, vaan iLOQ lukkosylinteri tuottaa kaiken tarvitsemansa energian avaimen työntöliikkeestä. Laajaan iLOQ Privus -tuoteperheeseen kuuluu mm. oviin asennettavat kiinteät lukkopesät, riippulukot ja kalustelukot. iLOQ Privus soveltuu omakotitaloihin, pienyrityksiin ja paritaloihin. Isompiin taloyhtiöihin ja kiinteistökokonaisuuksiin soveltuu Privuksen sijaan täysiverinen iLOQ S5 lukitusjärjestelmä.

Älylukko Yale Doorman

Lukkoremontti tulossa?

Monessa kodissa on vielä käytössä perinteinen yli sata vuotta sitten kehitetty Abloy Classic lukitusjärjestelmä. Tämä lukitusjärjestelmä ei ole valitettavasti enää nykyisin turvallinen, vaan se tulisi päivittää mahdollisimman nopeasti. Abloy Classic lukkopesä soveltuu edelleen postilaatikoiden, autolämmitystolppien ja muiden matalan turvallisuustason lukituskohteiden lukitukseen. Asuntoihin se ei valitettavasti enää sovellu, koska turvallisuustaso voi olla heikko. Ota yhteyttä ja pyydä meiltä veloitukseton turvallisuuskartoitus

Älylukko vai perinteinen mekaaninen lukko?

Miten niin lukitusjärjestelmän turvallisuustaso on heikko? Perinteisesti avaimien kopioimisen helppous tai vaikeus on määritellyt pitkälti koko lukitusjärjestelmän turvallisuustason. Tähän liittyen suomalainen markkinajohtaja Abloy on suojannut ja rajoittanut avaintensa kopiointia patentoimalla eli mallisuojaamalla avaimiaan. Silloin kun avainten kopioiminen on ollut rajoitettua, on lukitusjärjestelmä koettu turvalliseksi. Abloy Classic avainta ei ole suojattu, eli kuka tahansa suutari voi tehdä avaimesta kopion malliavaimen tai jopa valokuvan perusteella. Patentit ovat jo päättyneet samoin Abloyn ura-avaimen (profile) ja Exec (mustapää) avaimien osalta. Avainten kopioiminen ja hukkuminen aiheuttavat sen, että kukaan ei lopulta tiedä että montako asunnon avainta on olemassa ja kuka niillä mahdollisesti pääsee asuntoon. Abloy Sento patentti on vielä voimassa vuoteen 2026 saakka ja Abloy Easy patentti on pisin tällä hetkellä voimassaoleva mekaanisten avainten patentti vuoteen 2040 saakka. Asuntosi mekaanisia avaimia voi olla esimerkiksi edellisten asukkaiden ja heidän sidosryhmiensä hallussa tahattomasti tai tarkoituksella. Suojatuista avaimista saadaan lukumäärä selville, suojaamattomista ei saada mitään kopiointitietoja selvitettyä.

iLOQ Privus on ratkaissut tämän ongelman siten, että kaikki avaimet ovat päällisin puolin täysin saman näköisiä. Näin ollen patentilla ja mekaanisella suojauksella ei ole mitään merkitystä. Avaimen sisällä on elektroninen siru, joka määrittelee pääsyoikeuden digitaalisesti. Avainta ja lukkopesää ei siis sarjoiteta perinteiseen tapaan mekaanisesti, vaan tietokoneella ohjelmoiden. Elektromekaanisen lukituksen avulla voit poistaa kadonneet avaimet lukitusjärjestelmästä ja ne eivät enää toimi. Samoin uusien avainten ja muutosten tekeminen on helppoa, koska lukkopesää ja avainta ei tarvitse sarjoittaa mekaanisesti sorvaamalla. Osta iLOQ tuotteet meiltä - Lukkoliike Tampere.

Älylukot mielletään usein puhelimella ohjattaviksi mobiilijärjestelmän avulla toimiviksi lukoiksi. Näille järjestelmille tyypillistä on, että avaimia ei tarvita ollenkaan, vaan ohjaukset tehdään puhelimen kautta tai koodinäppäimistön avulla. Tämä ei ole varsinaisesti uusi keksintö, vaan iLOQ Oy on toteuttanut vastaavia mobiiliratkaisuja jo vuosien ajan isompiin erikoiskiinteistöihin. Yale Doorman ja Yale Linus ovat kuitenkin räjäyttäneet suosion ja ovat tällä hetkellä erittäin suosittuja lukitusjärjestelmiä entisen tilalle tai sen lisäksi. Meiltä Smartloq Oy:ltä löytyy myös Linusta vastaava tuote A1 Pro SmartLock älylukko joka lähes vastaava. Näille edullisille lukkotyypeille on ominaista, että kaikki edellä mainitut toimivat paristoilla ja eivät siten sovellu kiinteistön ainoaksi lukitusjärjestelmäksi.